Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 21 september 2017

STEMMEN IN HET BUITENLAND: Permanente registratie

Kiesgerechtigde Nederlanders in het buitenland opgelet! Door een recente wijziging in de Kieswet hoeft u zich als Nederlander in het buitenland nog maar één keer te registreren voor álle toekomstige verkiezingen waarbij u mag stemmen. Via deze link kunt u zich “permanent” registeren.

Na registratie kunt u stemmen tijdens Tweede Kamerverkiezingen, Europese Parlementsverkiezingen en raadgevende referenda. De Unit Verkiezingen, gevestigd in Den Haag en verantwoordelijk voor de registratie, stuurt u dan voor elke verkiezing de benodigde stemdocumenten.

Op naar de verkiezingen voor het Europees Parlement, op 23 mei 2019!

Let op! Als u formeel nog in Nederland ingeschreven staat, geldt u niet als “Nederlander in het buitenland”: u moet uitgeschreven zijn. Wanneer u verhuist of een nieuw e-mailadres aanneemt, moet u dat wel zelf doorgeven aan Unit Verkiezingen via kbn.verkiezingen@denhaag.nl.