Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 19 maart 2018

Individual or Collective Identity?

Op maandag 9 en woensdag 11 april organiseerden D66 Internationaal, de Human Rights Committee van Liberal International en SIB (Groningen) twee discussieavonden over vrijheid van geloof en religie. 

Sprekers Boris van der HamHatim Beggar (Mouvement Populaire, Marokko), Meryem Kaaboun (student bestuurskunde, vrijdenkende Marokkaanse) en Alper Alasag (Islam Kennis Centrum) zochten antwoorden op vragen als: Hoe vrij ben je in Nederland te geloven wat je wil? Hoe is die situatie voor migranten of mensen met een niet-Nederlandse achtergrond? En wat is de invloed van de diaspora op geloof en religie in het thuisland?

Deze bijeenkomsten maakten onderdeel uit van een reeks bijeenkomsten georganiseerd in het kader van de 70ste verjaardag van de ondertekening van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Zo vond op 4 maart tijdens de General Assembly van het Africa Liberal Network in Accra, Ghana een debat plaats over de rol van liberale politici in vrijheid van geloof en religie.

Lees hier het verslag van de discussieavonden.

Bekijk hier het filmpje van de bijeenkomst in Ghana:

 

 

 

On Monday 9 and Wednesday 11 April, D66 International, Liberal International Human Rights Committee and SIB (Groningen) organised two discussion events about freedom of religion and belief.

Speakers Boris van der Ham, Hatim Beggar (Mouvement Populaire, Morocco), Meryem Kaaboun (student governance, liberal Moroccan) and Alper Alasag (Islam Knowledge Centre), sought to answer questions such as: How free are you to believe what you want in the Netherlands? What is the situation for migrants or Dutch people coming from a different background? And how does the diaspora influences the attitudes in the country of origin?

 

These events were part of a series of discussions on the eve of the 70th anniversary of the Universal Declaration of Human Rights. Another event took place at the General Assembly of the Africa Liberal Network in Accra, Ghana about the role of liberal politicians in freedom of religion and belief.

You can find a short report of the events here.

Watch the video of the event in Ghana here: