Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 19 maart 2018

Individual or Collective Identity?

Scroll naar beneden voor aanmelding!

Hoe vrij ben je in Nederland te geloven wat je wil? Hoe is die situatie voor migranten of mensen met een niet-Nederlandse achtergrond? En wat is de invloed van de diaspora op geloof en religie in het thuisland?

Discussieer mee over vrijheid van geloof en religie op 9 april en 11 april 2018SIB (Groningen), de Human Rights Committee van Liberal International en D66 Internationaal organiseren deze reeks in het kader van de 70ste verjaardag van de ondertekening van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Sprekers zijn Boris van der Ham, Hatim Beggar (Mouvement Populaire, Marokko), Meryem Kaaboun (student bestuurskunde, vrijdenkende Marokkaanse) en Alper Alasag (Islam Kennis Centrum), moderator op woensdag is Annelou van Egmond (vice president ALDE). Deelname is gratis, voertaal is Engels.

Klik hier voor de officiële uitnodiging.

Programma
19.30 Zaal open
20.00 Inleiding
20.05 Key-note speaker – Hatim Beggar
20.20 Discussie met expertpanel en de zaal
21.30 Afsluiting en borrel

Maandag 9 april 2018 | 20.00-21.30 | Academiegebouw, Groningen

Woensdag 11 april 2018 | 20.00-21.30 | Oudaen, Utrecht


How free are you to believe what you want in the Netherlands? What is the situation for migrants or Dutch people coming from a different background? And how does the diaspora influences the attitudes in the country of origin?

You are cordially invited for a series of meetings on freedom of religion and belief on 9 april and 11 april 2018SIB (Groningen), Liberal International Human Rights Committee and D66 International have come together in organising these discussions on the eve of the 70th anniversary of the Universal Declaration of Human Rights.

Speakers are Boris van der Ham, Hatim Beggar (Mouvement Populaire, Morocco), Meryem Kaaboun (student governance, liberal Moroccan) and Alper Alasag (Islam Kennis Centrum), moderator on Wednesday is Annelou van Egmond (vice president ALDE). Participation is free of charge, with English as working languague.

Program
19.30 Location open
20.00 Introduction
20.05 Key-note speaker – Hatim Beggar
20.20 Discussion with expert panel and attendees
21.30 Wrap-up and drinks

Monday 9 April 2018 | 20.00-21.30 | Academiegebouw, Groningen

Wednesday 11 April 2018 | 20.00-21.30 | Oudaen, Utrecht

The official invitation can be found here.

Aanmelding Individual or Collective Identity

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.