Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 22 maart 2018

De wereld draait duurzaam

Klimaat en energie zijn hot topics in Nederland en in Europa. Maar wat gebeurt er in de rest van de wereld? Wat kunnen we leren van andere landen?

Op het D66 Congres van 3 maart 2018 organiseerden de Regio Buitenland en de Van Mierlotafel  een discussie over duurzaamheid buiten Europa. Wat kan Nederland leren van andere landen en wat is de rol van lokale initiatieven? Onder leiding van Martijn de Greve en met tafeldame minister Sigrid Kaag gaven FD-redacteur Bert van Dijk, auteur Stephan Slingerland en energie-econoom Arthur van Benthem hun visie op klimaatbeleid in China, de VS en het Midden-Oosten, gevolgd door reacties van Tweede Kamerlid Rob Jetten en wethouder Paul de Beer.

Bekijk hier het filmpje van het debat.