Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 15 december 2021

Vacature: International Officer

D66 Internationaal zoekt een nieuwe International Officer. Heb je hart voor D66, wil je het sociaal-liberalisme versterken in binnen- en buitenland en heb je het talent om veel ballen tegelijk in de lucht te houden? Dan is deze functie iets voor jou!

D66 Internationaal / Stichting Internationaal Democratisch Initiatief (IDI) werkt aan democratisering en de ontwikkeling van sociaal-liberaal gedachtegoed buiten de landsgrenzen. Dit doen we vooral met progressieve partijen en bewegingen in de landen rondom de Europese Unie. Ook houdt D66 Internationaal contact met de zusterpartijen van D66 in Europa en daarbuiten. Daarbij brengen we de richtingwijzer “Denk en Handel Internationaal” dagelijks in de praktijk.

Taken
Als International Officer werk je samen met het Head of International Office en een klein hecht team aan de activiteiten en het jaarplan van D66 Internationaal / Stichting IDI. Je bent medeverantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van de projecten in het Matra en Shiraka programma. Je zorgt voor de programmatische implementatie, onderhoudt het contact met de projectpartners en stuurt bij waar nodig. Daarnaast zorg je voor de inhoudelijke en financiële verantwoording. Je zet internationale ontwikkelingen en samenwerking op de agenda in de partij en vertegenwoordigt D66 waar dat nodig is. Kortom, mondiaal handelen en de internationale oriëntatie van D66 zijn bij jou in goede handen.

Een dag als..
Als International Officer hou je van afwisseling. De ene dag zit je op kantoor (of thuis) achter je laptop om de administratie bij te werken, te bellen met partnerorganisaties of schrijf je projectvoorstellen. De volgende dag sta je vroeg op om naar een buitenlandse locatie te reizen, waar je een tweedaagse training begeleidt. Je bent dagelijks veel in contact met je team en onze partnerorganisaties en weet ook binnen D66 iedereen te vinden. En wanneer nodig spring je een dag(deel) bij voor andere collega’s van het Landelijk Bureau.

Profiel
Dit is een functie voor een internationaal georiënteerde bruggenbouwer die beschikt over de volgende competenties/achtergrond:

  • academisch werk- en denkniveau;
  • bekendheid met het sociaal-liberale gedachtegoed;
  • interesse in internationale politiek;
  • creatief, flexibel en hands-on organisatietalent;
  • schrijft graag en goed;
  • zelfstandige werker en denker met een politieke antenne;
  • interculturele sensitiviteit en sterk in netwerken;
  • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Frans, Duits of Arabisch zijn een pré.

Plaats in de organisatie
Je bent deel van Team Internationaal en rapporteert aan het Head of International Office (Landelijk Bureau. Je werkt onder verantwoording van de Internationaal Secretaris (Landelijk Bestuur) en het bestuur van Stichting IDI. D66 Internationaal valt onder het Cluster Gedachtegoed & Internationaal (samen met het wetenschappelijk bureau Hans Van Mierlo Stichting) binnen het Landelijk Bureau.

Het Landelijk Bureau in Den Haag is het partijbureau van D66. Het Bureau is het kloppend hart van de vereniging. Een hecht en dynamisch team werkt samen aan o.a. landelijke campagnes, talentontwikkeling, ondersteuning aan afdelingen, ledenadministratie en de totstandkoming van verkiezingsprogramma’s. D66 Internationaal / Stichting IDI draagt zorg voor het internationale werk vanuit het Landelijk Bureau.

Arbeidsvoorwaarden
Het is een fulltime functie (38 uur, vijf dagen per week). Je begint bij voorkeur in februari of maart, ten laatste 1 april 2022. Het betreft een aanstelling voor een jaar, met uitzicht op verlenging bij goed functioneren. Je bent bereid te reizen en regelmatig in de avond of het weekend te werken.

De functie is ingeschaald in schaal 10 van de schalen van Rijksoverheid (exacte trede afhankelijk van je werkervaring). Het Landelijk Bureau kent verder 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering, een reiskostenvergoeding op basis van OV en een pensioenregeling. Er kan een aanloopschaal (9) gehanteerd worden.

We bieden, in goed overleg, ruimte voor een (relevante) opleiding in het kader van je persoonlijke en of professionele ontwikkeling. Je werkt, zodra het kan, in een karakteristiek pand in Den Haag, waar met betrokken en enthousiaste collega’s hard wordt gewerkt, en waar zeker ook veel wordt gelachen.

Reageren?
Stuur je sollicitatie (motivatiebrief en cv) uiterlijk 16 januari 2022 aan Martijn Bordewijk (HR-adviseur) via vacature@d66.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats eind januari en/of begin februari 2022. Een online search (Google, Facebook) kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Neem voor meer informatie over de functie contact op met Head of International Office: martine.vanschoor@d66.nl / +316 58742503.

Kan deze vacaturetekst beter?
Heb jij een suggestie over hoe deze tekst inclusiever en/beter kan? Laat het ons weten!